معماری داخلی سبز

همه چیز در مورد معماری داخلی سبز

برای ثبت سفارش و در خواست مشاوره می توانید مستقیم با شماره 09122175174 تماس بگیرید یا از طریق آیکون سبز رنگ سمت چپ و پایین تصویر درخواست خود را ثبت نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

  1. مدیریت منابع انرژی در طراحی داخلی پایدار

    ۱- مدیریت منابع تجدید ناپذیر: با توجه به این که این روزها استفاده از منابع غیرقابل تجدید مانند سوخت‌های فسیلی روند رو به رشدی را به خود گرفته و  انسان با بحران انرژی در سال‌های اخیر مواجه شده، استفاده بهینه از این نوع منابع حیاتی به نظر می‌رسد. زیرا این نوع منابع با توجه به ذخایر موجود، در سال‌های آینده به پایان می‌رسند و می‌بایست برای دسترسی به منابع جایگزین تلاشی جدی صورت بگیرد.

    ۲- مدیریت منابع تجدید پذیر: بهترین نوع منابع انرژی که در طراحی پایدار بر استفاده از آن تمرکز می‌شود، منابعی هستند که توانایی قرارگرفتن در چرخه طبیعی و قابلیت بازگشت را داشته باشند. در این بخش، همواره طراح تلاش می کند نوعی تعادل بین اثر طراحی شده و محیط طبیعی اطراف آن برقرار کند تا این دو در یک چرخه بازگشتی بتوانند با یکدیگر مرتبط شوند. در این نوع طراحی، با به کارگیری منابعی که در دسترس و طبیعی هستند مانند خورشید و باد و باران، همواره پروژه‌ای مقرون به صرفه خواهیم داشت. چوب از جمله مصالح تجدیدپذیر است که می تواند به زیبایی فضای داخلی ساختمان کمک کند.

  2. طراحی داخلی پایدار برای انسان

    یکی از اصول و شاید مهمترین آن در طراحی داخلی پایدار توجه به انسان به عنوان کاربر فضای طراحی شده است. در دو اصل قبل، کارایی بیشتر و محافظت از منابع طبیعی مورد توجه بود. درحالی که در این اصل، بر حفظ کیفیت زندگی تمامی اجزای سازنده اکوسیستم تاکید می‌شود. این اصل را می‌توان در راستای اهداف بشردوستانه‌ای دانست که ارکان و منابع مختلف زندگی را محترم می‌شمارد. در واقع، با توجه بیشتر در این موضوع می‌توان به این نکته پی برد که به نیازهای متصل به هم و زنجیره‌وار و متقابل اجزای مختلف زندگی و نقش آنها در ادامه زندگی بشری باید توجه جدی داشت.

  3. معماری سبز در دکوراسیون داخلی

    از آنجا که طراحی داخلی در ارتباط مستقیم با ویژگی‌های روحی روانی انسان قرار دارد باید نسبت به رعایت تمام موضوعات مورد توجه انسان و محیط پیرامون توجه کرد. امروزه با توجه به گسترش شهرنشینی و کمبود زمین، استفاده بهینه از ساختمان بسیار مهم و حیاتی است. در این رابطه با توجه به آلودگی هوا و وضعیت روحی و روانی در شهر های بزرگ کمبود فضای سبز به وفور مشاهده می‌شود. توجه به ایجاد فضای سبز در داخل و خارج ساختمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

    جز توجه به فضای سبز خارج ساختمان، ایجاد فضای سبز داخلی در طراحی دکوراسیون داخلی موضوعی جذاب و جدید است. فضای سبز می‌تواند هم باعث نشاط فضا شود و هم خلأ طبیعت را در زندگی امروزه جبران کند.

  4. دیوار سبز (Green Wall)

    دیوار سبز “Green wall” یا نمای سبز همان فضای سبزی است که به صورت عمودی و مستقل و بر روی یک دیوار شکل می گیرد. در بسیاری از نقاط نیز با استفاده از اصول مهندسی ساخت و دانش و شناخت از گیاهان می توان این نما های سبز دلپذیر را در مکانهای دلخواه خلق نمود. به علت قیمت بالای زمین در شهرهای بزرگ، گسترش فضای سبز در سطح افقی بسیار پرهزینه است بنابراین می‌بایست استراتژی و راهبرد اصلی شهرداری‌ها، «گسترش فضای سبز در سطح عمودی» باشد.

    از مزایای استفاده از دیوار سبز ایجاد ارزش افزوده برای واحدهای مسکونی، ایجاد دید بصری مناسب برای ساکنین و واحدهای همسایگی، افزایش سرانه فضای سبز شهری و سرانه فضای سبز خود ملک، کاهش دمای فضاهای داخلی در فصول گرم می باشد. یکی از فواید دیوارهای سبز بهبود راندمان انرژی می‌باشد. این نوع دیوار ظرفیت عایق حرارتی را با تنظیم دمای بیرونی، بالا می‌برد. مقداری صرفه جویی‌ها بستگی به فاکتورهای گوناگونی مانند اقلیم، فاصله تا جوانب ساختمان، نوع پوشش گیاهی دارد.

  5. بام سبز (Roof Garden)

    در مناطق شهری یکی از عوامل محدودکننده در ایجاد فضای سبز کمبود فضای موجود است. از اینرو بام سبز یا روف گاردن یک راه حل ایده آل برای توسعه فضای سبز شهری با استفاده از فضای پشت بام است که غالبا یک فضای استفاده نشده و بدون کاربرد محسوب می شود. امروزه در برخی از مناطق، بام سبز به شدت در حال توسعه است با این حال عدم اجرای تخصصی معمولا این پروژه ها را با مشکلاتی مواجه می نماید. از این رو ضروری است که چند نکته را در هنگام ایجاد بام سبز باید به خاطر داشته باشیم. اول از همه در نظر گرفتن وزن اضافی است که یک روف گاردن بر ساختمان تحمیل می کند. این مرحله به صورت اصولی از همان مراحل ابتدایی بنای ساختمان باید لحاظ گردد. از جمله مشکلات موجود در مسیر احداث روف گاردن این است که معمولا سازندگان در مراحل نهایی تصمیم به احداث روف گاردن می گیرند. هر چند اکثر ساختمانها قادر به تحمل وزن اضافی برای ایجاد یک روف گاردن سبک را دارا هستند اما در این حالت طراحی بام سبز با محدودیت بیشتری مواجه است. در نظر داشته باشید که گیاهان در بام سبز در معرض باد شدیدتری هستند بنابراین طراحی باید به گونه ای باشد که روف گاردن در مقابل باد مقاوم باشد. یک روش موثر استفاده از داربست و یا برخی از باد شکن مشبک است. از سوی دیگر در انتخاب گیاهان باید گونه های مقاوم در مقابل باد لحاظ گردند و استفاده از درختان بلند در روف گاردن توصیه نمی شود. یکی از عوامل مهم در احداث بام سبز در نظر گرفتن سیستم زهکش مناسب و عایق سازی صحیح بستر کشت است به گونه ای که زه آب آبیاری به سهولت و با ایمنی از طریق شبکه زهکش خارج شود. همچنین تعبیه سیستم زه کشی باید به گونه ای باشد که احتمال انسداد شبکه وجود نداشته باشد.