غبله خون
مزاج؛ سنگینی سر – سرخی رخسار وزبان – جستن زگهای جهنده سر – کاهلی در اعضا (کسالت) میل به خواب – خواب زیاد (پر بازده) – سنگینی خواب صبگاهی – خمیازه- وزور گوش- نبض ستبر – شیرینی طعم دهان- میل به گوشتو شیرینی – رویای مکرر رنگهای سرخ درخواب- دمل و جوش دربدن- خونریزی بن دندانها. برای مشاهده لیست خدمات باغبانی کلیک کنید.
سرخی ادرار – خفقان – سرعت رشد مو زیاد (مجعد) – سیاهی غلیظ و ماندگار مو- بزاق معمولی – ناسازگار با محیطهای گرم- ترشحات بینی عادی – در لمس پوست ، گرمی و رطوبت وتعریق زیاد دارند دست و پا و اندام درشتی دارند- حرکات بدن سریع و چالاک – وضعیت چسم معمولی (از نظر پف یاگودی زیر چشم) – پر انرژی – آلرژی بهاره- شیوع سنی صفر تا ۲- ساله – میل جنسی زیاد و توانمند.
آپارات بیژن صمغ آبادی را مشاهده کنید.
غلبه صفرا
زرد شدن پوست و زبان و چشمها – تلخ شدن دهان- خشک شدن زبان – تشنگی مفرط – بی تشنگی مفرط – بی اشتهایی – باردار وسیاه شدن زبان – فرو رفتگی زیر چشمها – لاغری – بی اشتهایی – باردار و سیاه شدن زبان – فرورفتگی زیر چشمها- لاغری – سوزش سر دل – حالت تهوع زرد شدن رنگ ادرار – تاکیکاردی یا تند شدن نبض- درد پهلو – احساس گز گز شدن بدن- کاهش قوای بدن ( جسمی و جنسی ) بیخوابی.
تخیل رویاهای زرد رنگ – رشد مو معمولی – سفید شدن معمولی موی صاف دیر مریض شدن- ناسازگار با محیطهای گرم- پوست گرم وخشک – خشکی و لاغزی اندامها- سرعت حرکات بدن معمولی – کم خواب ( پربازده) میل و خوردن ترشی و اقلام ترش- جدی – پشتکار زیاد- مدیر و منظم- عصباهیت زودرس و پرخاشگری – خشمگین – بدتر شدن حال فرد در تابستان و سالهای جوانی – شیوع سنی ۲۰ و ۴۰ سال – میل جنسی متعادل و توان معمولی در نزدیکی کردن- راهپیمایی بی ارارده- پهن بودن قفسه سینه – باریکی کمر – دراز بودن قد.
غلبه بلغم
سفیدی و نرمی پوست بدن- سردی و رطوبت پوست- زود سفید شدن ریش و مو – لک و پیس – رنگ روشن پوست بدن- زبان – باردار مرطوب و سفید- بزاق زیاد – عدم تشنگی – شوری طعم دهان- آروغ ترش – نفخ معده- ترش کردن – کندی حواس و منگی – کندی حرکات ( تنبلی) رقیق شدن آب بینی – سفیدی ادرار –تکرر ادرار- لکنت زبان- خواب زیاد کم بازده- رویای آب و برف و باران – تخیل اشیای سفید- دردهای استخوانی – ناسازگاری با غذاهای سرد- چشم سفیدبا پف زیر چشم- بی قیدی – فراموشی – اختلال حافظه – بد حال در زمستان – نبض ضعیف نازک،کند ومبهم ( برادیکاردی) – میل جنسی ضعیف و ناتوان – زود به زود مریض شدن- سرعت رشد مو کم – خالهای سفید وگوشتی – شیوع سنی ۶۰ سال به بالا – ترسو.
غبله سودا
تیرگی پوست – خال سیاه ولکهای تیره (بهق) سرعت کم نمو مو – زبان بدون علامت و گاهی تیره _ بزاق معمولی – دهان ترش یا بیمزه (صبحگاهی) – زود بیمار شدن – رنگ ادرار عدی گاهی سبز مایل به سیاه – پوست سرد و خشک- لاغری قفسه سینه و عضلات کوچک – خواب معمولی ولی آشفته توام با کابوس.
اشتهای کاذب – سیری زود درس – هراس – دودلی وترس از مرگ –بی حوصلگی و افسردگی – اندیشه های بد (شکاکیت و پارانوئید وسواس) فکر و خیال فراوان- غصه و خود خواری – زود رنجی – بیزاری سرو صدا – اضطراب – خفگی – بی قراری – بی خوابی مردم گریزی – رویای سیاهی – درخواب – گوشه گیری و تنهایی- شیوع سنی ۴۰ تا ۶۰ سالگی – ترسو – میل جنسی زیاد و توان کم
اصلاح بلغمی مزاج
این انسانها برای مدتی از خوردن لبنیات و خوردن ترشی جات و مصرف غذاهای سردی بخش خود داری کنند و بیشتر از غذاهای گرمی بخش مانند : ارده ، عسل، شیره انگور، خرما و یا ارده و خرما استفاده نمایند.
همچنین بجای چای از نوشیدنیهای گرمی بخش، دم کرده دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنند و هنگام خوردن برنج از ادویه جاتی مانند هل، دارچین، و زیره و شوید و نیز از میوه جات شیرین و رسیده مصرف نمایند و روزانه مقداری نرمش و ورزش انجام دهند. با رعایت مسائل فوق به زودی طبع آنان اصلاح و از کسالت و بیماری نجات خواهند یافت.
اصلاح افراد صفراوی مزاج
غذاهایی که این گونه مزاج را اصلاح میکند، عبارتند از: خوردنیهایی که حالت اسیدی دارند و ترشی جات طبیعی مانند، لیمو ترش ، زرشک، نارنج، گریپ فورد و عسل، ترنجبین، شیرخشک، کاهو، کیوی، آلو بخارا،آلوچه، اسفناج، تمبر هندی بصورت دم کرده، لیمو شیرین، پرتقال، نان جو، آش جو، مجموعاً این نوع افراد غذاهای خنک استفاده کنند. یعنی غذاهایی که ph آنها از نظر علمی زیر ۷ باشد.
عرق کاسنی و عرق شاهتره بهترین نوشیدنی برای این گونه نفرات میباشد. آنان برای شستشوی سر وبدن خود از سدر و ختمی استفاده کنند. بهترین روش برای این گونه افراد از خوردن چای و ماست جدا پرهیز نمایند تا به زودی سلامت خود را به دست آورند.
در غیر اینصورت دچار بیماریهای کبدی و در صورت عدم رعایت نهایتاً دچار بیماری هپاتیت میشوند. همانگونه که پیش از این گفته شد. ساده ترین وعاقلانه ترین روش برای اصلاح مزاج، شناخت نوع مزاج غذا ومصرف بموقع آنهاست تا بیماری سرکوب شود و سیستم ایمنی تقویت گردد.
اصلاح افراد دموی مزاج
برای اصطلاح این نوع مزاج از غذاهایی مانند میوه جات و سبزیجات تازه، مسهلهای گیاهی، مانند، خاکشیر، اسفرزده، تخم مرو، بارهنگ، بالنگو، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، روزانه ۶ لیوان آب خنک ( نیم ساعت قبل از غذا و دو سانت و نیم بعد از غذا) کاستن غذا و بهره مندی از غذاهای ساده یکی از بهترین راههای اصلاح مزاج میباشد. همچنین مقداری نرمش و ورزش سبک نیز بسیار جالب و ایده آل است.
خیس شده برگه زرد آلو، هلو، انجیر و آلو بخارا بهترین گیاهان دارویی برای این نوع افراد میباشد. ترشی جات طبیعی مانند زرشک، آلو بخارا نیز برای این انسانها مفید و بر اثر بهره مندی از آنها بیمار سریعتر بهبودی خود رابه دست می آورد و دارای نشاط و شادابی میشود.
اصلاح افرادی و سود اوی مزاج
کسانیکه دچار این طبع میشوند اکثرا به یاس و ناامیدی و ناراحتیهای فکری و روحی مبتلا هستند، مدام در خود فرو می روند، خود خوری میکنند، و برای آرامش خودشان گریه میکنند. این انسانها از مصرف غذاهایی چرب، شور، مانده و بیات به خصوصی گوشت، ماهی دودی ، شیرینی جات مصنوعی، ادویه جات و به خصوص چای خودداری کنند، و بیشتر از مسهلهای گیاهی مانند قدومه شیرازی،بارهنگ، تخم ریحان و مرو مصرف کنند و در بین غذاها از میل مایعات بخصوص آب یخ و نوشابه های گازدار ودوغ خود داری کنند. این افراد از مصرف کشک و ماست نیز پرهیز کنند.
مصرف پنیر همراه با چای شیرین در صبحانه برای این گونه افراد فوق العاده زیان آور است. رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می یابد و اکثرا دچار یبوست مزاج میشوند. مصرف غذاهای گیاهی مانند آلو، اسفناج، کدو تنبل و هویج فرنگی پخته بسیار مفید است. همچنین مصرف سالادهای فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا و نیز مصر آش جو اثرات مفیدی برای این افراد دارد.
اگر چنین افرادی به فکر اصلاح طبع خودشان نباشند. شدیداً دچار افسردگی و پژمردگی روحی خواهند شد. همچنین روز به روز از نظر جسمی نیز لاغر و تکیده میشوند و چهره آنان دچار گرفتگی و غم میشود.
پیشگیری بهتر از درمان است
پیشگیری فوق العاده ساده تر از درمان و نیاز به هزینه های آنچنانی ندارد. برعکس درمان که معمولاً مستلزم هزینه های گزافی است و نهایتاً ممکن است به درمان قطعی نیز منجر نشود و حتی گاه منجر به مرگ بیمار شود. یکی از ساده ترین و بهترین راههای پیشگیری از بیماری، رعایت بهداشت و نظافت و نیز شناخت بدن و نوع مزاج خود مصرف غذاهای مناسب است.
هر شخصی در ابتدا طبع خودتان را بشناسید. پس از آن غذای مناسب طبع خودتان را فراهم آورید. بطور صحیح از آن استفاده کند. یکی از اصول پیشگیری ها، عدم استفاده از هر نوع غذا در هنگام کسالت و بی اشتهایی است.
برای پیشگیری از بیماریها، اولین لقمه یا قاشق غذایی که در دهان می گذاریم. اگر احساس بیمزگی یا احساس بدی نمودید. فوراً آن را دور بریزید و تا افزایش اشتها هیچ نوع غذایی را میل نکنید. زیرا سلامتی شما در گرو همین امر میباشد. در غیر اینصورت بعد از زمان کوتاهی ناراحتی جسمی و پس از آن ناراحتی روحی به سراغ شما خواهد آمد.
هر فردی ساختار و خصوصیات بدنش را بهتر از هر پزشکی می داند و همچنین می داند که به چه چیزهایی حساسیت دارد و چه نوع غذاهایی با بدن او سازگار نیست سالم بودن و با نشاط و سلامت زیستن هدیه ای که از جانب خداوند که آن را قدر بدانیم و سعی کنیم. با عدم تسخیر در بند هوی و هوس و برده شکم نشوید. خودش را به هلاکت نیاندازد.
معده
معده خانه همه بیماریهاست وامساک و کم خوری در راس همه داروهاست هفت اصل پیشگیری از بیماری ها به شرح زیر میباشد.
- تا زمانی که گرسنه نشده اید بر سر سفره ننشینید.
- کمی از قبل از سیری دست از غذا بکشید.
- شبها قبل از خواب حتما اجابت مزاج انجام دهید.
- تنها زمانی که در سلامت و نشاط به سر میبرید. هر نوع غذایی که هوس کردید میل کنید.
- هنگام کسالت و بی میلی از هیچ نوع ماده خوراکی و نوشیدنی استفاده نکنید.
- هرگاه اولین لقمه غذا را دهان گذاشتید و احساس خوبی به شما دست نداد، غذا میل نکنید. تا کاملا اشتها پیدا کنی.
- هنگام بیماری یا کسالت هر نوع غذا یا خوراکی را که هوس کردید میل نکنید بلکه غذای مناسب طبع خودتان را میل کنید.